söndag 12 juli 2009

12:e juli (Nord)

Tjola hopp alla i vår vida värld som är så smarta att dom läser vår blogg och får veta allt som händer!

Söndagen den 12 juli började med en liten sovmorgon och sedan var det dags för den vanliga morgon gympan. Efter morgon gympan var det frukost och killarna protesterade högljutt när dom upptäckte att det inte fanns någon yoghurt, så man fick välja mellan havregrynsgröt eller bara mackor, det var inte uppskattat.

Efter frukosten skulle vi som alla andra söndagar gå i kyrkan. Vi kan nog alla hålla med om att det inte var den direkt roligaste predikan, den var 15minuter och 43.6sekunder lång enligt Kalle. När det var dags för synda bekännelsen så blev diakonen väldigt förvånad, hon hade nog aldrig hört några som sjöng så högt på de, vi måste vara väldigt syndiga. När gudstjänsten var klar var det kyrk kaffe till alla som ville ha.

Från kyrkan var det bara att gå raka vägen till matsalen för att äta lunch. Lunch idag bestod av tomat, bacon och lök paj, den tyckte dom flesta var mycket god.

Under lunchen gick Lilian runt och kollade vilka som skulle vara med på lägermästerskapet i långdistans som vara dagens tävling.

Till mästerskapet fick vi åka storbuss sa dom fast vi tycker att det var en ganska liten buss. Resultaten från tävlingen var varierande av olika anledningar. Bäst från nord var Didrik som vann H16, det är vi i familjen Krösa Maja väldigt stolta över efter som han är en av oss. När vi skulle åka hem från tävlingen sen så var det något fel på bussen så vi fick vänta på att det skulle komma en ny buss. Den bussen som kom kan vi nog alla vara överens om att var väldigt lyxig. När vi tillslut kom hem var det väldigt bråttom till middagen så alla hann inte duscha innan. Till middag blev det panerad fisk och ris, men Forsen fick panerad kladd kaka.

När alla hade kommit tillbaka från middagen var det bara att sätta sig och börja planera och öva inför konfirmationen. Det skrevs manus till det stora dramat på konfirmationen och de som ska sjunga solo eller i olika duetter eller liknande fick öva på sitt.

Sen var det som vanligt kvällsfika och efter det andakt, lika mysigt som vanligt. Efter andakten blev alla som hade sina cyklar utomhus ut skickade för att ställa in dem i källaren för det hade gått rykten om att syd skulle göra något riktigt hemskt med dom natten som kom, något värre än toalett papper eller tvättlinor som dom hade lindat in våra cyklar i tidigare. Inget hände dock som tur var.

Puss och kram från familjen Krösa Maja som skriver sin sista blogg idag. Om du undrar vilka som tillhör familjen så är det Eva, Filippa, Elias, Didrik, Marianne och mamma Netz, men dagens blogg fick Eva skriva helt själv nästan...

Ha det bra vi ses snart skulle jag tro!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar