fredag 3 juli 2009

3:e juli (Syd)


Hejsan bloggen!

Dagen började med lägrets första seriösa morgongympa. Vi joggade och körde lite löpskolning med Karl, sen var det frukost som vanligt.

På förmiddagen hade vi morgonbön och konfaläsning. Vi delade upp oss i grupper, och fick välja mellan fyra liknelser att spela upp inför resten av läger syd.

Karl hade lovat oss att vi skulle få glass och jordgubbar om alla familjer gjorde en tjänst för samhället. Det var blandade idéer om hur man kunde göra sin samhällstjänst. Vi fick se allt mellan döda kräftor ifrån eksjöån, vägvisningar till var man kan köpa cigaretter, massage på främlingar, hälsa på ensamma personer och muffinsbak till polisen. Men vi fick våra jordgubbar på kvällen.


Duktiga familjen Hitta Nemo bakar


Titta vad gott det såg ut att bli!




Promenad ner till polisen med muffins.

Nöjda konfirmander med ledare utanför polishuset.



Överlämning av muffins.

På eftermiddagen var det långdistansträning, banorna var ca: 4,5 och 6 km. Början av träningen fick springas under stekande hetta, men slog hastigt över till ett kraftigt regn och åskväder. De som inte var med på träningen fick sitta i elevhemmet och lyssna på högljudda knallar.

På kvällen var de som ville på en intressant föreläsning om Eksjös orienteringsgymnasium. Efter det satte alla i gång med flytten. Det var oreda i alla korridorer, och många krockade när de skulle bära sina väskor till sitt nya rum. De flesta var i alla fall nöjda.

Dagens roliga händelse: Kära Johan kom tillbaka till lägret och en av de kvinnliga orienteringsledarna på syd blev extra glad.

//Hitta Nemo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar