fredag 3 juli 2009

3:e juli (Nord)

Tjohopp, tjohej alla ni där hemma! (och givetvis ni som är borta också)


Hoppas ni har det bra i solen, eller hemma framför datorn. Här i Eksjö är allt kanon, det enda man skulle kunna klaga på för tillfället är vädret, men vi återkommer till det senare.


Fredagen den 3 juli började med väckning och lägrets hittills tröttaste morgongympa, det kan vi nog alla hålla med om. Netz, dagens morgongympaledare gjorde ett tappert försök att få igång våra sovande kroppar, men ack, allt var förgäves.

Om vi var trötta när vi kom till morgongympan var vi ännu tröttare efter 10 minuters studsande. Frukosten serverades som vanligt strax efter klockan 8 och såg ut ungefär som den brukar, det enda som fattades var det nybakade brödet, men dagen till ära festade vi till det med crunchy-flingor istället för vanliga cornflakes. Mums..!


Efter frukost och förhoppningsvis tandborstning och sängbäddning samlades vi alla för morgonbön och konfaläsning på våning två. Vi började med att sjunga några sånger ur vårat nytryckta sånghäfte och därefter läste Netz en liten berättelse.


Dagens konfaläsning gick ut på att göra små dramatiseringar av bibeltexter, för att skoja till det lite gjorde hälften av grupperna om texterna till en modernare version. Allt från att ha Thomas di Leva som Jesus, till att festa till det med ”guldjuice” istället för att slakta en gödkalv. De tre olika berättelserna som det gjordes dramatiseringar av var ”Den barmhärtige samariern”, ”Den förlorade sonen” och ”Sackaios”. Efter uppspelet var nog alla ganska överens om att det var ett annorlunda men roligt sätt att ha konfaläsning på.

Efter en timmes fritid serverades det lunch i matsalen, det bjöds som ganska många gånger tidigare på delikatesskorv från Falun, (på svenska, falukorv). Därefter var det dags för de dagliga sysslorna, med jubel från de som var lediga och suckande från toalettstädarna.


I strålande sol och med svetten rinnandes under cykelhjälmen begav vi oss iväg till dagens träning, kartminnes-OL. Det fanns en lång och en lite kortare bana där det både gällde att ha vässade geniknölar för att svara på svåra frågor och komma ihåg var kontrollen skulle sitta, självklart skulle man också springa dit i den tryckande, kvava sommarluften. När de flesta av oss hade kommit i mål hörde vi det fasansfulla mullret från Tors hammare, panik och rädsla spred sig som vinterkräksjukan mellan träden. Vi tittade alla uppåt och såg inte bara de mörka hotfulla molnen, utan också att vi stod bredvid en extremt hög radiomast. Aaaa..! DAGS ATT STICKA. De av oss som kommit i mål slängde sig på cyklarna och trampade i ilfart hemåt mot civilisationen och tryggheten. För Emil, Filippa och Anna blev nästa knall en nära döden upplevelse, de stod mitt ute på en plats med stenhällar (jättesmart) när blixten slog ner 30 meter ifrån dem. Men med böner till gud klarade vi oss alla helskinnade.


Efter detta fortlöpte kvällen med middag, information om OL-gymnasium, kvällsandakt och godnattkramar.

Ha det bra där ute önskar vi i familjen Tjoffsan med Ivan i spetsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar