onsdag 8 juli 2009

7:e-8:e juli (Syd)

Tjust 2-dagars!!

Tisdagen började med underbart god frukost. Vi slapp morgongympan för att vara pigga och fräscha till dagens tävling. Förmiddagen bestod av en frågestund. Där killarna fick fråga tjejerna om kärlek och relation, och tvärtom. Några frågor hamnade utanför ämnet där det bl.a. dök upp frågor om hur det känns för tjejer att kissa, ha string och om det verkar attraherande att få en ”gurka” uppkörd i röven…

Efter några intressanta diskussioner så var det dags för lunch, det var lite oklart vad man kunde äta eller om man över huvud taget skulle få någon mat. Men det bjöds i alla fall på pytt i panna för dem som hade tur, dem med mindre tur fick rester som vanligt. Efter maten rullade 3 minibussar och en storbuss ut från elevhemmets parkering för en två dagars lång vistelse i Ankarsrum precis öster om Västervik. Lokalpressen var snabbt på plats och även om det inte är en vacker syn att se "Nordare" över ett helt mittuppslag så är artikeln läsvärd:

Vi syntes rejält på TC och fick även mittuppslaget i Västerviks Tidningen.

I den svårforcerade och steniga smålandsterrängen bommade väldigt många bort sig. Men självklart knäckte syd på både herr och dam sidan med första, andra och tredjeplats i D16 och en första plats i H16. Bra jobbat Josefine K, Annika, Moa E och Jocke!
Vädret var sig likt, det kändes som vi tagit med oss eksjös vädergudar med sina humörsvängningar.

Vi bodde mitt i Ankarsrums centrum. Natten spenderades på hårt underlag i Folkets Hus och under kvällen blev det fet tacobuffé och lekar som ledarna anordnat.
Innan läggdags hade båda lägrena en gemensam andakt, där det sjöngs och lästes ett kapitel ur Berts dagbok. Efter en fin godnattvisa utav Johanna och Marka kunde alla somna in trötta efter den långa, jobbiga och mycket roliga dagen.

Efter en hård natt utav skratt och smygfotografering blev vi väckta utav ”JonteMusik”. Alla gick upp och började packa ihop sina prylar och sedan serverades det frukost gjord utav ledarna. Efter städning utav alla lokaler bar det av till andra tävlingen av Tjust 2-dagars.
Blandade meningar även om denna dagen. Men som dagen tidigare så dominerade konfirmanderna. Även denna dag så var syd lite överlägsna och tog hem några pallplaceringar, i D16 där Agnes Leo vann och Olivia Kollberg kom trea. I H16 tog dr.Martin hem en fin tredje plats.
Efter att ha packat in sig i bussarna igen så gick de åter tillbaka till vårt nuvarande hem, Östanåelevhem. Under kvällen fick vi i olika grupper gå och äta pizza på Babylon. Det var mycket uppskattat. Efter en mysig andakt var det läggdags.

Hej svejs från piff och puff.

PS. Bilder kommer, problemet är bara att vi inte vill eller tar oss tid att sitta framför datorer. Dock finns det planer på att samla in alla bilder och lägga ut bildspel, kollage och annat skoj, så håll tålamodet uppe alla trogna läsare! Vi diggar er stackare som inte får leva skönt lägerliv som oss, men ändå kämpar på i livet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar