torsdag 25 juni 2009

25:e juni (Nord)


Tjena mittbena (eller sidbena som de flesta har nu för tiden)


Hoppas alla ni där hemma har det bra, här i alla fall det kanon. Solen skiner, det är lagom varmt och de flesta av oss har börjat jobba på brännan!


Dagen började med de ljuva orden:


Upp och hoppa, morgongympa om 10 minuter!


Som de underbara konfirmander vi är hoppade vi givetvis upp ur sängarna med en gång, slängde på oss kläderna och studsade ner för de 56 trappstegen, i alla fall några av oss. Väl ute på den fina gräsmattan hälsades vi av solstrålen Linnea som skulle hålla i dagens morgongymnastik som gick ut på att det hemska monstret skulle jaga den vackra prinsessan, en lek som i folkmun kallas pepparkaksleken.


Efter morgongympan var det dags för frukost, där det som vanligt fanns mycket att välja på, allt från gröt och fil till hembakat bröd och… bröd. Därefter hade blivit dags för morgonbön och konfaläsning, vi pratade om skapelsen och läste några texter från första Moseboken. När vi läste upptäckte vi något förskräckligt, Erik Lenning hade blivit grundlurad och fått en gammal bibel med ett nytt omslag… Självklart tog Åsa, vår allas fixare tag i problemet och ringde till församlingen, någon riktig förklaring på hur det gick till fick vi aldrig.


Efter vår konfaläsning bar det av till matsalen där det serverades smarriga rester, en ganska konstig blandning av stekt falukorv, panerad fisk, stekt potatis, pastasallad och pastagratäng, vi vet inte riktigt vem som kommit på denna spännande smak kombination.

Vi utförde våra sysslor och vi i familjen Tjoffsan städade våra redan *host* välstädade rum. Strax efter klockan två bar det av till träningen, Keps-OL som gick ut på att man sprang i lag, två och två. Den ena sprang ut till kontrollpunkten och hängde upp sin keps, eller ja ingen av lagen hade keps så föremålen varierade, det användes allt från en plastpåse till en bikiniöverdel. Därefter sprang personen tillbaka till startpunkten och växlade ut sin kompis som sprang ut och flyttade sin ”keps” eller vad det nu var till nästa kontrollpunkt och så fortsatte det ett tag. Det fanns två slingor och efter en hoppade de flesta av medan andra valde att springa en slinga till, dock kämpade alla som vanligt väldigt väl.


Vår maskot trivdes som aldrig förr i den fina tallheden

På vägen hem fick några av oss bevisat för sig att genvägar oftast är senvägar då de efter att ha släpat cyklarna ner för en trappa och efter en ordentlig cykelvurpa av Fredrik kom fram till badplatsen för ett svalkande dopp efter träningen.

På kvällen hände det inte särskilt mycket, vi åt middag, hade fritid och en liten mysig mässa i vårt andaktsrum, då ledarna från läger syd erkände att vi var grymma på att sjunga, syd har uppenbarligen en ganska lång väg kvar upp till vår nivå. Med denna underbara sanning klingandes i våra öron somnade vi alla gott i våra EGNA sängar efter att ha fått de obligatoriska god natt kramarna av våra favoritledare.

Tack och hej leverfläck, eller oj förlåt tack och hej LEVERPASTEJ.


Önskar vi i The Tjoffsy family ( Familjen Tjoffsan), vi saknar er alla J

1 kommentar:

  1. Haha!! Va gullig eran maskot är på Nord! Den har ju ena hornet fel! Sååå söööt!! Vad heter den?

    SvaraRadera