måndag 29 juni 2009

29:e juni (Nord)

HEEJ!

Dagen började med att vi väcktes och hade morgongympa. Därefter blev det frukost.

Efter morgonbönen hade vi konfaläsning då vi pratade om Jesus och våra tankar om honom. När vi diskuterat klart lekte vi den såkallade ”djungeltelegrafen” som är mycket rolig. Vi blev dock avbrutna av Henke som meddelade att vi snabbt skulle ta oss till matsalens baksida, iförda våra konfatröjor. Där stod en kort gubbe med beiga kläder, grått hår och en kamera hängande runt halsen. Lite längre bort stod en annan kille och pratade med Karl Tiselius. Det var smålands posten som hade kommit på besök.
Alla vi som hade med lägret att göra fick ta plats för en gruppbild i den hettande värmen. Då menar vi även kockarna och våran maskot. En liten grupp blev intervjuade och från Nord var det Paula, Eva och ledaren Netz. De undrade lite om hur det var här, vad vi tyckte om Eksjö, varför vi valde att tillbringa sommaren här på orienteringskonfirmation osv. Det pratades på så mycket att reportrarna knappt fick chans att ställa deras frågor. Även en bild på Paulas och Evas armar med texten ”Nord power!” ryktas ska vara med i tidningen.

Lunchen bestod av rester och efter det begav vi oss till dagens tränings tävling. Det var Extravaganza och för er som inte vet vad det är så är det en helt vanlig bana, bara den lilla detaljen att kartan är helt omgjord. I detta fall var en del av kartan spegelvänd, resten inte. Alla höjder och gropar var markerade tvärtom.
Skalan var okänd, kartan var en blandning mellan 1600-talet och 2100-talet och även utklippta delar var placerade på fel ställen. Detta förvirrade väldigt mycket. Vid varvning fanns det vatten, vilket vi tyckte var väldigt bra efter som att det var en mycket varm dag. Men det tyckte vi inte länge till då vi klunkade i oss vattnet och sedan spottade ut det igen. NÅGON, *host* ledarna, hade hällt i vitlöksklyftor i vattnet så att det smakade för jävligt.
Även Karl hade också roligt i skogen då hans uppgift var att skrämma oss vid ”Hajzonen” med Walkie Talkie. Efter tävlingens slut och många svordomar från arga konfirmander som råkat ut för allt man kunde råka ut för, cyklade vissa för att svalka sig i badet. De höll på att bygga en ny asfaltsväg vid stranden, så nu kan vi rulla ner Åsa hela vägen ner i vattnet;)

Efter middagen blev det fotbollsmatch mellan Syd och Nord. Vi i Nord kämpade väl och rättvist och det är det viktigaste. Därefter blev det vatten krig och syd var inte alls beredda på att vi hade en hel minibuss gömd bakom buskarna fylld med vattenballonger, hinkar, vattenpistoler och vattenflaskor. Vi vann överlägset och Syd flydde därifrån. De kände väl att de ville ha revansch eftersom att de kom, laddade med vattenpistoler till vårat läger. Men även här var det Nord som ägde.

En mysig andakt väntade sedan på kvällen då vi invigde våran nya frågelåda. Det finns möjlighet att fråga vad som helst, men frågorna censureras innan. Vi var, efter denna tuffa dagen, ganska trötta och gick sedan för att sova.

Ha det bäst för det ska vi ha. Puss och Kram från Kling och Klang!
Paula, Ellen, Linnea, Erik och Frida
(Bilder kommer!)

2 kommentarer:

  1. Härligt o höra att ni ÄGER konfan kom ihåg att det var Dalmasarna(Nord) som jagade ut danskarna(syd)
    Mvh gustav vasa

    SvaraRadera
  2. Nja, läs SYD's version så får du en klarare bild över händelseförloppet...
    Men heja du på Nord...de behöver alla support de kan få..
    /Syd-ledare

    SvaraRadera