tisdag 30 juni 2009

30:e juni (Syd)

Hejsan bloggen, Maria-Magdalena är här igen. Eftersom att vi hade skött oss utmärkt dagen innan så fick vi sovmorgon tills klockan 9.00.På förmiddagen var det packning och fritid som gällde och så hade vi ett utvecklingsblock där vi fick lära oss att laga punktering på cykelhjul. Till lunch fick vi lasagne som de flesta åt helt utan klagomål.

Efter lunchen så skulle alla packa klart för att sedan lämna sina väskor i släpet som sen kördes till tc för dagens multisport som bestod av 10km cykel, kanotpaddling och sist men inte minst 3,5km ren orientering. Alla var uppdelade i lag som bestod av 4-5 personer. Kl 14.30 gick första start och sen drog alla iväg med 2 minuters startmellanrum på sina cyklar mot den första av tre kontroller.


__ __


Det gick bra för de flesta men på väg till tvåan var det många som cyklade ut på långa och smala stigar mitt ute i skogen helt ovetande om vart de var. Efter långa omvägar så hittade i alla fall de flesta till kontroll två och kunde cykla vidare och ta trean och sedan slänga in cyklarna på ängen där de fick byta karta, dra på sig varsin flytväst, ta en paddel och sen dra ut en kanot i sjön för att ta nästa 5 kontroller.


När man hade gått i mål efter paddlingen så fick man ta en banan och lite vatten för att sen sätta sig och vila lite innan det var dags för att springa ut på OL-banan. När man hade hämtat krafterna en aning så drog de flesta ut på banan och avverkade den med olika taktiker, vissa plockade hela banan direkt medan några bytte av varandra vid kontrollerna. Efter orienteringen var det äntligen dags att gå i mål, men vinnarna är fortfarande okända.



Sen fick vi fritid innan middagen och då passade några på att bada i sjön som ligger precis bredvid. Till middag fick vi pastasallad och lax och då var alla så fruktansvärt hungriga så det blev snabbt uppätet. Efter maten så var det dags att vandra upp till Skuruhatt där vi skulle sova och på vägen passade vi på att uppfylla en av Karls drömmar, så alla fick gå en lång marsch i ett fint led. Väl uppe så gick vi ner till parkeringen och började slå upp tälten. Senare så fick vi kvällsfika som bestod av cider, chips och choklad.

Det blev en lång natt med mygg och knott som vi sent glömmer, men vissa valde att åka tillbaka och sova i sina sköna sängar på elevhemmet. Men nu är klockan långt över midnatt så fortsättningen kommer imorgon…

Klart slut varulvtjut!
/Maria Magdalena Niggli-Luder

1 kommentar:

  1. Knotten var ett helvete... Kanske sänt från djävulen själv?

    Men tack(!) för att alla höll humöret uppe någorlunda under den i övrigt lyckade hajken... För tänk efter...det är ju faktiskt bara knotten som verkligen satte krokben för denna hajk.

    Kan ju raprtera att under de 4 resorna t/r som jag körde konfirmander till boendet/"Skuruhatt" så såg jag grodor, ekorrar, hare, älg, rådjur, skogsmus, katt och massa insekter. Det var en härlig upplevelse... Tur att man är taxichaffis på extratid, för någon annan hade inte orkat köra fram å tillbaka så mycket mitt i natten.

    //Lägerchefen

    SvaraRadera