måndag 22 juni 2009

21:a juni (Nord)

Vi väcktes kvart i sju för bananbuffé för att sedan springa sprintkval redan klockan åtta på morgonen. Det var en blandning mellan stadsområde men till större delen av skog. Det var inte direkt uppskattat av alla att tvingas upp så tidigt och springa på bara banan, men det fick gå.

Efter en snabb dusch och en efterlängtad frukost begav vi oss till Eksjö kyrka för högmässa och nattvard. Snabbt tillbaka efteråt för ombyte till sprint finalen. Det fanns två finaler, A och B, beroende på hur det gick under föregående sprint. Denna sprint anordnades vid Mariakapellet och liksom alla cykelturer började det regna även under denna hemfärd. Aldrig en dag utan regn i Eksjö;)

Nu var alla hungriga och vad passade då inte bättre än makaroner och falukorv? Där fanns även ett glatt återseende, våran älskade Åsa hade återvänt från sjukhuset, dock med ett stort paket runt benet och i rullstol.

Vi åt oss starka för att sedan orka med våra dagssysslor och för att kunna sjunga psalmer och schlagerfavoriter i Aulan. Det var tävling mellan de båda lägrena, Nord och Syd. Där Nord självklart vann. Vissa tog det lite lugnt med rösten, medan andra skrek sig hesa ”Jonte och Emil”.

Sedan fick vi fritid och vissa bekantade sig med läger syd, staden Eksjö eller bara lekte den omtyckta grisleken.

Middagen bestod av Hamburgare och pommes, vilket vi tror alla tyckte om. Efter de tuffa sprint tävlingarna var de flesta mycket trötta. Så på kvällen när vi hade en mycket mysig och speciell andakt där vi sjöng fina låtar, hade vi även avslappning.
Generalen, Karl Tiselius, kom på besök och satte upp en riktigt fin bild på sig, bilden måste ha varit tagen för många många år sedan.


Kan det bli mycket mysigare?

Tillslut låg alla i sina sängar och ledarna kom och gav oss mysiga godnattkramar, som de alltid brukar göra. Även Åsa var inne i alla rum för att inte missa de mysigaste på hela dagen. Paula fick nog den bästa kramen av Henke då han slängde sig från ena änden till den andra där Paula satt och gav henne en kram. Rumskompisen Elsa skrattade bara åt det. Detta avslutade våran händelserika dag.

/Kling & Klang

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar